Lacasul de cult al Manastirii Vorona, judetul Botosani, va fi restaurat cu sprijinul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Botosani, institutie care a demarat deja un proiect international denumit ‘Vorona, intre traditie si integrare pentru dezvoltarea resurselor umane’, prin care spera sa obtina fonduri pentru acest obiectiv, informeaza cotidianul ‘Evenimentul de Botosani’. Manastirea Vorona dateaza din anul 1600, cand un grup de calugari a ridicat o biserica din lemn. De atunci si pana astazi, manastirea a suferit mai multe modificari. In 1959, in urma decretului 410, manastirea a fost desfiintata, iar cladirile au intrat in ruina ori au folosit ca magazii. Noua ani mai tarziu, lacasul de cult a fost reinfiintat ca manastire pentru maici. Loc de pelerinaj si reculegere, prin curtea manastirii trec anual mii de credinciosi. Mentionam faptul ca proiectul este unic la nivel national si are o valoare de peste 54.000 de euro.
Patrimoniul bucureştean digitalizat: Va fi realizat un circuit al monumentelor cu ajutorul codurilor QR
Consilierii generali ai capitalei au adoptat vineri un proiect care vizează digitalizarea patrimoniului bucureştean, prin realizarea unui circuit al monumentelor cu ajutorul codurilor QR, anunţă Agerpres. Proiectul presupune instalarea unor însemne descriptive împreună cu un…
Un preot, cel mai mare fan al naţionalei de rugby | „Vine la meciuri, ne spovedeşte, ne împărtăşeşte”, spune preşedintele FRR
Părintele Gabriel Cazacu este unul dintre cei mai înflăcăraţi suporteri ai echipei naţionale de rugby. Nu ratează confrunătrile „Stejarilor” şi are locul lui în tribună la fiecare meci al naţionalei. Preotul slujeşte în Biserica Parc…
Smiley despre Schitul Prodromu: Locul acela îți oferă liniște
Smiley a vorbit în cadrul unui podcast realizat de producătorul Damian Drăghici despre cât de mult apreciază Schitul românesc Prodromu, despre muzică, credința în Dumnezeu și bucuriile vieții. „Te îndepărtezi de lumea asta gălăgioasă Artistul,…
73 de ani de la moartea Patriarhului Nicodim, un „slujitor al slovelor, iar nu numai al altarului”
În data 27 februarie 1948 trecea la cele veșnice al doilea patriarh al României, Nicodim Munteanu. În mod inspirat, scriitorul Cezar Petrescu l-a numit, pentru activitatea sa cărturărească, un „slujitor al slovelor, iar nu numai…
Unirea cu Basarabia nu se va face pe căi politice, ci prin înfrățire: Pastorația românilor din jurul granițelor
Protoieria Sector IV București a organizat vineri, la Parohia Sf. Nicolae – Vlădica, întrunirea „Pastorația românilor din jurul granițelor țării”. Au participat episcopii Ungariei și Basarabiei de Sud. Ei au vorbit despre o datorie spirituală…