Mănăstirea Văratec a primit vizita Patriarhului României și a Mitropolitului Primat al Cehiei și Slovaciei

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, împreună cu Mitropolitul Primat al Cehiei și Slovaciei, Preafericitul Părinte Hristofor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și cu Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a vizitat în cursul serii de astăzi, 14 octombrie 2012, Mănăstirea Văratec din județul Neamț. Și aici, Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Calinic Botoșăneanul a oficiat o slujbă de mulțumire.

După momentul liturgic, stareța Mănăstirii Văratec, Stavrofora Iosefina Giosanu, a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și Preafericitului Părinte Hristofor pentru popasul făcut în mijlocul obștii monahale.

În cuvântul Său, Patriarhul României a salutat activitatea social filantropică din cadrul așezământului monahal și a amintit că Preafericitul Părinte Hristofor se află aici pentru prima dată în calitate de Întâistătător al ținuturilor Cehiei și Slovaciei.

Preafericitul Părinte Hristofor a mulțumit cu acest prilej Patriarhului României, dar și obștii monahale de la Văratec, pentru sprijinul acordat Preafericirii Sale în timpul când era Episcop de Olomouc.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit și aici, pentru altarul mănăstirii, mai multe cărți de cult.

Preafericitul Părinte Daniel și Preafericitul Părinte Hristofor vor reveni la București mâine seară. Vizita celor doi Întâistătători în Arhiepiscopia Iașilor a fost prilejuită de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, Ocrotitoarea Moldovei.

Mănăstirea Văratec este o mănăstire ortodoxă de maici situată într-o poiană de la poalele munților, în satul Văratec din comuna Agapia, județul Neamț, la o distanță de 12 km de orașul Târgu Neamț. Mănăstirea a fost fondată în anul 1785 de către schimonahia Olimpiada, împreună cu duhovnicul Iosif. În această lucrare, maica Olimpiada a fost sfătuită și îndrumată de Paisie Velicicovschi, starețul Mănăstirii Neamț. Trecută sub administrarea Mănăstirii Agapia din apropiere, Mănăstirea Văratec a devenit mănăstire independentă în anul 1839.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…