Mănăstirea Valea Teilor – Tulcea și-a serbat hramul

În ziua sărbătorii Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul Mănăstirea Valea Teilor din Tulcea și-a serbat hramul. Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii a săvârșit, în sobor de preoții și diaconi, Sfânta Liturghie arhierească la altarul de vară al Mănăstirii.

La începutul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a binecuvântat noul altar de vară construit în pădurea de tei din apropierea mănăstirii, după cum ne informează Alexandru Chituță. În cadrul Sfintei Liturghii, la care au participat peste 1000 de credincioșii, Preasfinția Sa a hirotonit și un ieromonah pe seama mănăstirii.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a spus: ” La 24 iunie în fiecare an, în plină vară, Biserica creștină prăznuiește Nașterea Sf. Ioan Botezătorul sau Sânzienele. E singura excepție în calendarul bisericesc când aceasta prăznuiește ziua de naștere a unui sfânt, întrucât sfinții Bisericii sunt prăznuiți fiecare în ziua morții lor, socotită ca o adevărată zi de naștere a lor pentru viața cea veșnică și pentru Împărăția Cerurilor. În sufletul fiecărui creștin, chipul Sf. Ioan Botezătorul este păstrat cu sfințenie și pietate și constituie în același timp un îndemn pentru a-L urma pe Iisus Hristos, Căruia să-I slujim în sfințenie și dreptate, înaintea feței Sale, în toate zilele vieții noastre„, a spus Preasfinția Sa.

La sfârșitul Sfintei Liturghii mănăstirea a oferit o agapă creștină la care au participat toți credincioșii.

Comentarii Facebook


Știri recente