Mănăstirea Tudor Vladimirescu și-a sărbătorit sâmbătă hramul, Adormirea Maicii Domnului

Sâmbătă, 15 august 2009, în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Casian, Episcopul Dunării de Jos, a oficiat Sfânta Liturghie la mănăstirea Tudor Vladimirescu. În cadrul acestui așezământ monahal, care poartă hramul praznicului închinat Născătoarei de Dumnezeu, au participat numeroși credincioși din apropiere și de pe întinsul întregii eparhii, dar și români care lucrează peste hotare și care în luna august se află în concediu, acasă, alături de cei dragi.

La finalul Sfintei Liturghii, Chiriarhul eparhiei a ținut celor prezenți, un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre frumsețea chipului Maicii Domnului din icoane și de cât este de important ca fiecare creștin să aibă în casă o icoană autentică a Maicii Preacurate, așa cum au rânduit Sfinții Părinți.

Deasemenea a prezentat modelul smereniei întrupate și al ascultării neșovăielnice a Maicii Domnului față de Mântuitorul ca premiză și mărturie a slujirii în viața monahală în familie, în Biserică și-n lume.

Sursa: edj.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul României la spectacolul „Sf. Nicolae în mijlocul copiilor”: Apărător al dreptei credinţe şi învăţător al iubirii milostive

Patriarhul României a participat luni la ediția a 12-a Spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” şi a rostit un cuvânt de binecuvântare. Evenimentul a fost organizat de Sectorul învățământ şi activități cu tineretul al…