Mănăstirea Teiuș din Episcopia Caransebeșului își va serba hramul

Mănăstirea Teiuș, din Episcopia Caransebeșului, își va serba hramul vineri, 15 august a.c., cu ocazia praznicului ‘Adormirii Maicii Domnului’. Mănăstirea Teiuș, aflată în vecinătatea municipiului Caransebeș, a luat ființă cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Laurențiu, pe atunci Chiriarh al Eparhiei Caransebeșului, prin strădania Preacuviosului Părinte Justinian Tibil, starețul acestui așezământ.

Cu timpul, în Caransebeș s-a statornicit o tradiție ca în fiecare an, la praznicul ‘Adormirii Maicii Domnului’, credincioșii să urce pe dealul din Teiuș, de unde frumoasa mănăstire străjuiește municipiul de pe Timiș și Sebeș. Și în acest an credincioșii sunt așteptați în număr cât mai mare să participe la hramul acestui așezământ monahal.

Programul sfintelor rugăciuni ce se vor oficia cu acest prilej este următorul:

Joi, 14 august

Ora 19.00 – Slujba Vecerniei și a Litiei săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului;

Ora 22.00 – Slujba Utreniei și Sf. Liturghie de noapte;

Vineri, 15 august, în ziua praznicului

Ora 8.00 – Sfințirea apei și Taina Sf. Maslu;

Ora 10.00 – Sf. Liturghie.

Având în vedere importanța duhovnicească a acestei sărbători, Episcopia Caransebeșului și obștea monahală a mănăstirii ‘Adormirea Maicii Domnului’ – Teiuș, invită pe toți credincioșii să ia parte la acest important eveniment din viața bisericească a Eparhiei Caransebeșului.

Biroul de Presă al Episcopiei Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente