Mănăstirea Stavropoleos din București și-a sărbătorit astăzi hramul

Mănăstirea Stavropoleos din București și-a sărbătorit astăzi, 8 noiembrie 2008, hramul, în ziua de prăznuire a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. La Slujba Sfintei Liturghii au participat numeroși credincioși din Capitală, de toate vârstele.

Sărbătoarea hramului Mănăstirii Stavropoleos a început încă de ieri, când Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a participat la slujba de priveghere săvârșită la acest așezământ monahal. Tot ieri seară, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dăruit pr. Iustin Marchiș, duhovnicul Mănastirii Stavropoleos, și obștii monahale, ediția jubiliară a Liturghierului, precum și volumele „Colina Bucuriei” și albumul ,, Patriarhia Română. Misiune, organizare, activități”. Preafericirea Sa a primit din partea mănăstirii, conform tradiției instaurate de ctitorul acestui lăcaș monahal, un bănuț de aur.

Mănăstirea Stavropoleos a fost ridicată în anul 1724 de către arhimandritul Ioanichie. Din constructia inițială a așezământului monahal s-a păstrat numai biserica, una dintre cele mai reprezentative ctitorii post brancovenești, cu hramul , Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…