Mănăstirea sibiană Bazna va avea o nouă Biserică

La Mănăstirea sibiană Bazna vor începe, în curând, lucrările de construire a unei noi Biserici. Ieri, 6 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a așezat piatra de temelie a sfântului lăcaș care va purta hramul „Nașterea Maicii Domnului”.

Mai multe informații aflăm de la Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu care a spus: „S-a început o lucrare serioasă și Biserica va avea și demisol. Apoi se va înălța Biserica și o vom construi din piatră, zid, beton și cărămidă. Va fi o Biserică în stil bizantin, o Biserică frumoasă, minunată și sperăm să fie o oază de spiritualitate pentru zona aceasta”, informează TRINITAS TV.

Ctitorii intenționează ca anul acesta să termine zidirea Bisericii și lucrările la acoperiș, urmând ca anul viitor să fie executate ultimele lucrări majore înainte de târnosire.

Mănăstirea a fost înființată de Arhiepiscopia Sibiului în anul 1927. În prezent, la Mănăstirea Bazna se nevoiesc 7 maici și un preot duhovnic.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…