Manastirea ‘Sfintii Trei Ierarhi’ si-a serbat ieri hramul.

Cu prilejul sarbatorii ‘Sfintilor Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul si Ioan Gura-de-Aur’, la Manastirea ‘Sfintii Trei Ierarhi’ din Iasi s-a oficiat astazi, incepand cu ora 09.00, slujba Sfintei Liturghii la care au participat aproximativ 300 de credinciosi. Printre participantii la slujba Sfintei Liturghii de astazi amintim: Parintele Arhimandrit Clement Haralam – Exarh al Manastirilor din Arhiepiscopia Iasilor si staretul Manastirii ‘Sfintii Trei Ierarhi’ – Iasi, Parintele Arhimandrit Timotei Aioanei – Exarh Cultural al Arhiepiscopiei Iasilor, Parintele Arhimandrit Vitalie Danciu – staretul Manastirii Golia, Parintele Arhimandrit Dosoftei Scheul, Mare Eclesiarh al Catedralei Mitropolitane din Iasi.

De asemenea, au participat si parinti profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi, dintre care amintim: Pr.Prof.Dr. Gheorghe Popa – decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa, Pr.Conf.Dr. Viorel Sava – prodecanul Facultatii, Pr.Conf.Dr. Ioan Cristinel Tesu – sef de catedra, Pr.Conf.Dr. Ion Vicovan, Pr.Lect.Dr. Alexandrel Barnea, Pr.Lect.Dr. Adrian Dinu, Pr.Asist.Drd. Daniel Danielescu, Pr.Asist.Drd. Emilian Nica.

Au mai fost prezenti si Pr. Ciprian Apetrei – directorul postului de Radio Trinitas, primarul Municipiului Iasi Gheorghe Nichita.

In cuvantul de la sfarsitul Sfintei Liturghii, Parintele Profesor Dr. Gheorghe Popa – decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ a subliniat faptul ca sarbatoarea de astazi este hramul tuturor Facultatilor de Teologie din lume: ‘Iubiti credinciosi, Cu emotie si profunda bucurie am slujit astazi impreuna in aceasta biserica, fiind oaspetii Parintelui Arhimandrit Clement Haralam, staretul Manastirii ‘Sfintii Trei Ierarhi’. Asa cum ati aflat, astazi este si hramul Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi si nu numai, ci si hramul tuturor Facultatilor si Scolilor de Teologie Ortodoxa din intreaga lume. Sarbatoarea ‘Sfintilor Trei Ierarhi’ a fost instituita ca sarbatoare pentru Scolile Teologice in anul 1936. De aceea, toti profesorii, studentii si ostenitorii Scolilor Teologice Ortodoxe din intreaga lume au fost in comuniune de rugaciune.’

Comentarii Facebook


Știri recente