Mănăstirea „Sfântul Sava” de la Berzunți, jud. Bacău își va serba hramul

Mănăstirea „Sfântul Sava” de la Berzunți se pregătește de sărbătoare. Mâine, 6 august 2011, cu ocazia Sărbătorii Schimbării la față a Domnului, așezământul monahal își serbează hramul.

Sfântul lăcaș al Mănăstirii a fost renovat din temelie după 1990, datorită implicării deosebite a părintelui stareț Arsenie Voiadeș, susținut de credincioșii din zonă, precum și de credincioșii din alte părți ale Bacăului.

Istoria Mănăstirii „Sfântul Sava” începe la finele veacului al XVIII-lea, când aici a fost ridicat un schit de ieroschimonahul Vasile. De-a lungul vremii a avut parte de mai multe refaceri, în anii 1901, 1919, 1943, când a „funcționat alternativ ca schit de călugări sau maici”. În anul 1960, Mănăstirea a fost desființată de comuniști. A fost nevoie să treacă trei decenii pentru ca viața spirituală să reînvie pe aceste meleaguri, Mănăstirea „Sântul Sava” fiind redeschisă în anul 1990. După 12 ani, eforturile susținute ale părintelui Arsenie s-au văzut încununate așa cum este rânduiala ortodoxă. În vara anului 2002, cu ocazia hramului Mănăstirii, „Schimbarea la Față”, Biserica a fost sfințită de către un sobor de preoți avându-l în frunte pe Preasfințitul Ioachim Băcăuanul.

Comentarii Facebook


Știri recente