Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia și-a serbat hramul

Peste 2000 de credincioși au participat astăzi, 24 iunie, la hramul Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Alba Iuliei: „Lână orașul Alba Iulia stă de strajă Mănăstirea ‘Sfântul Ioan Botezătorul’. Astăzi mănăstirea și-a sărbătorit hramul, bucurându-ne de binecuvântarea lui Dumnezeu, de ospitalitatea părintelui stareț Ioan Cojan și a obștii și am meditat la ce importanță are Sfântul Ioan Botezătorul pentru Biserica noastră. Astăzi la Sfânta Liturghie ne-a preocupat o idee care ne-a lăsat-o imnograful sfânt în slujba Vecerniei Sfântului Ioan Botezătorul și anume: metaforic, Sfântul Ioan Botezătorul, poate fi numit turtureaua cea iubitoare de pustie, în sensul că an de zile în pustia Iordanului l-a așteptat pe Mântuitorul Iisus Hristos și I-a pregătit calea”.

Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia este unul dintre așezămintele tinere ale Arhiepiscopiei Alba Iuliei.

Tot cu prilejul hramului a fost hirotonit un nou ierodiacon din obștea Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Alba Iulia.

Comentarii Facebook


Știri recente