Mănăstirea „Sfânta Teodora de la Sihla” din Mitropolia Basarabiei și-a serbat hramul

În ziua prăznuirii Sfintei Teodora de la Sihla, astăzi, 7 august, Înaltpreasfințitul Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea „Sfânta Teodora de la Sihla și Sfântul Teodor Tiron” din satul Ulmu, raionul Ialoveni cu ocazia sărbătoririi a unuia din cele două hramuri ale acestui așezământ monahal, informează mitropoliabasarabiei.md.

În cuvântul său de învățătură Înaltpreasfințitul Mitropolit Petru, a vorbit despre viața și nevoințele pustnicești ale Sfintei Teodora, care în parte s-au asemănat cu cele ale Sfintei Maria Egipteanca. Printre altele Înaltpreasfinția sa a spus: „Sfânta Teodora face parte din salba strălucitoare de mărgăritare ale neamului nostru, sfinții români, pe care îi avem ca solitori la Tronul Ceresc. Este o sfântă care mai mulți ani s-a nevoit, în post și rugăciune, într-o peșteră din Munții Neamțului. Sfânta Teodora a rămas peste ani un exemplu de smerenie, ascultare și rugăciune, în special, pentru tinerele care decid să meargă la mănăstire, să se facă „mirese ale lui Hristos”, cum spunem în troparul Sfintei, dar și pentru credincioasele evlavioase, care frecventează cu dragoste sfânta Biserică și se roagă fierbinte pentru familiile lor”.

La slujba oficiată de Înaltpreasfințitul Mitropolit și Exarh Petru a fost prezent și ctitorul Mănăstirii de la Ulmu, primarul satului Ulmu, domnul Tudor Coșleț împreună cu familia sa. Pentru faptele sale de bun creștin, domnul Tudor Coșleț a fost decorat de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu distincția: Ordinul Sanctus Stephanus Magnus.

Mănăstirea de la Ulmu, Ialoveni este singura mănăstire din Basarabia, care o are ca ocrotitoare spirituală pe Sfânta Teodora de la Sihla.

Comentarii Facebook


Știri recente