Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din localitatea Slobozia de Giurgiu și-a sărbătorit ocrotitorul

Pe 27 mai 2012 Mănăstirea Sf. Ioan Rusul din localitatea Slobozia de Giurgiu și-a sărbătorit ocrotitorul, potrivit episcopiagiurgiului.ro. Cu acest prilej, în altarul de vară al mănăstirii, Sfânta Liturghie Arhierească a fost săvârșită de Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

Miile de credincioși prezenți au putut să se închine și la părticele din moaștele Sfântului Ioan Rusul, scoase în procesiune în ajunul sărbătoririi sfântului și așezate într-un baldachin special amenajat. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit întru diacon pe teologul Nicolae Rădoi.

În cuvântul de învățătură rostit sutelor de credincioși prezenți, Preasfințitul Părinte a vorbit despre modelul autentic de viață creștină oferit de către Sfântul Ioan Rusul. De asemenea, Chiriarhul nostru a vorbit despre importanța cinstirii sfinților în care Biserica recunoaște prezența lui Hristos și lucrarea Sfântului Duh în ei. Sfințenia este un atribut , o însușire a lui Dumnezeu, din care El împărtășește și pe credincioși, un dar de sus venit prin Iisus Hristos, care s-a făcut pentru noi înțelepciune de la Dumnezeu, dreptate și sfințire și răscumpărare, a încheiat Preasfințitul Părinte Ambrozie.

Răspunsurile la strană au fost oferite de Grupul de muzică bizantină Evloghia. La final, Chiriarhul a evidențiat lucrarea pastoral-misionară desfășurată de părintele protos. Macarie Șotârcă, starețul mănăstirii, oferindu-i, în semn de prețuire, o cruce pectorală și un toiag de stareț. La rândul său, starețul Mănăstirii Sf. Ioan Rusul a mulțumit Întâistătătorului eparhiei pentru sprijinul acordat în cei aproape 4 ani de la înființarea acestei așezări monahale. De asemenea, preoții slujitori au primit din partea Preasfințitului Părinte Ambrozie ultima ediție a Sfintei Scripturi, tipărită în anul 2008, cu binecuvântarea și aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Cei peste 1500 de credincioșii prezenți la aceste manifestări religioase închinate Sfântului Ioan Rusul au primit iconițe cu chipul sfântului, participând, totodată, și la agapa frățească oferită cu prilejul hramului.

Comentarii Facebook


Știri recente