Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul-Antonești și-a sărbătorit hramul

Mănăstirea de maici, Sfântul Ioan Botezătorul -Antonești , din comuna Corbeni, județul Argeș și-a sărbătorit pe 24 iunie 2012, hramul. Cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul închinat Sfântului Iov aflat în incinta așezământului monahal, după cum informează eparhiaargesului.ro.

Mănăstirea cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbașu. Lucrările au rămas nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor.

După anul 1989 la inițiativa Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Calinic au început lucrările de reconstruire care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfințită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Nașterii Sf. Ioan Botezătorul.

Lângă biserică s-a ridicat în perioada 2000 – 2004 , un corp de chilii la baza căruia s-a amenajat paraclisul închinat Sfântului și Dreptului Iov. Această lucrare a fost executată în condiții extrem de grele de Sectorul Economic și Construcții al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, coordonat de Părintele Consilier, Arhid. Caliopie Ichim.

Mănăstirea este astăzi un important punct de pelerinaj pentru cei care traversează comuna Corbeni, frumoasa așezare monahală fiind așezată foarte aproape de Barajul Vidraru și de traseul montan Transfăgărășan.

Comentarii Facebook


Știri recente