Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul Antonești- Argeș, în haine de sărbătoare

În Duminica a XXXIV-a după Rusalii, la 12 Februarie 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul Antonești din comuna Corbeni. Tot astăzi, Înaltpreasfinția Sa a sfințit paraclisul mănăstirii amenajat în perioada 2000 – 2004, după cum ne informează eparhiaargesului.ro.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinția sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, amintind de îndemnul Mântuitorului cuprins în pilda fiului risipitor: să ne trezim din starea de păcat și să ne întoarcem la Dumnezeu.

Chiriarhul Eparhiei a amintit cele patru idei care se desprind din textul evangheliei: să avem grijă cum ne folosim de darul libertății, să nu ne pierdem niciodată nădejdea și să ne întoarcem la Dumnezeu cu sinceritate și smerenie, să nu uităm niciodată că suntem în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, să ne bucurăm împreună cu Dumnezeu atunci când un frate de-al nostru se hotărăște să-și trăiască viața împreună cu Hristos.

Mănăstirea cu hramul Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din comuna Corbeni a fost construită pe un teren donat în anul 1943 de Gheorghe Erbașu. Lucrările au rămas nefinalizate, biserica fiind folosită mult timp ca staul pentru oile localnicilor.

După anul 1989 la inițiativa Înalt Preasfințitului Arhiepiscop Calinic au început lucrările de reconstruire care au fost terminate în anul 2004, mănăstirea fiind sfințită în data de 24 iunie, în ziua de cinstire a Nașterii Sf Ioan Botezatorul.

Această lucrare a fost executată în condiții extrem de grele de Sectorul Construcții și Patrimoniu al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului coordonat de P.C. Părinte Consiler, Arhid. Caliopie Ichim.

Comentarii Facebook


Știri recente