Manastirea Secu isi serbeaza hramul cu ocazia sarbatorii Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul

Manastirea Secu este situata in Comuna Vanatori Neamt din judetul Neamt. Biserica manastirii fost ctitorita in 1602 de marele vornic Nestor Ureche, tatal cronicarului Grigore Ureche. Mai inainte de a se zidi biserica a existat aici un schit de calugari, pomenit in documentele din a doua jumatate a secolului al XVI-lea, sub numele de schitul Zosin, cu o insemnata viata monahala. Bisericii din 1602 i sau adaugat, in secolul al XVIII-lea, pridvorul, iar in 1850 i s-a refacut in intregime pictura. Incepand din anul 1968 s-au facut unele lucrari de reparatii, restaurari si imbunatatiri prin grija Mitropolitului Iustin.

Pelerinii care vor sa ajunga la manastire, au acces rutier pe Drumul National nr.15, dinspre Targu Neamt spre Nord Vest. Dupa 12 km de Leghin exista o ramificatie, la stanga fiind un drum local de 4 Kilometri spre Secu.

Staretul manastirii, Parintele Arhimandrit Vichentie Amariei, a declarat ca la manifestarile ocazionate de hram este invitat si Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente