Mănăstirea Sâmbăta de Sus găzduiește întâlnirea capelanilor de penitenciare

Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov, găzduiește, în perioada 15-19 aprilie, întâlnirea membrilor Consiliului consultativ al Asociației Internaționale a Capelanilor din Europa. Această întrunire pregătește Congresul din anul 2012 al tuturor capelanilor de închisoare din Europa.

Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, părintele Constantin Necula, consilier al Sectorului pastoral misionar al Arhiepiscopiei Sibiului: „Am fost vizitați de Comitetul director al unei asociații internaționale a oamenilor care păstoresc în pușcăriile, temnițele europene și care își doresc foarte multe ca în anul 2012 să desfășoare un Congres la Mănăstirea Sâmbăta în județul Brașov. S-a făcut o cercetare de teren, s-au cercetat toate posibilitățile de transport, de cazare, de hrană și s-a ajuns la concluzia că poate fi susținut un astfel de proiect”.

Astăzi, 17 aprilie, oaspeții din străinătate împreună cu cei din țară au vizitat mai multe obiective din municipiul Sibiu apoi au luat parte la Conferința „Pastorația persoanelor în situație de risc. Pastorația din Penitenciare în Marea Britanie, Germania, Olanda, Suedia și România” susținută la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu.

Mâine, 18 aprilie, membrii Consiliului consultativ vor participa la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea „Brâncoveanu” Sâmbăta de Sus, după care vor vizita Branul și Făgărașul, iar luni, 19 aprilie, se vor încheia discuțiile și vor fi comunicate rezultatele întâlnirii.

Comentarii Facebook


Știri recente