Mănăstirea Râmeț îi are ca ocrotitori pe Sfinți Apostoli Petru și Pavel și pe Sfântul Ierarh Ghelasie

În fiecare an la 29 iunie Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cei ce sunt între Apostoli mai întâi pe scaun șezători și lumii învățători, propovăduitorii cei tari și de Dumnezeu vestitori și căpeteniile ucenicilor lui Hristos – cum îi numește Biserica în slujbele Sale.

Mai multe biserici și mănăstiri își prăznuiesc mâine hramul.

Ierarhul nostru IPS Andrei va participa încă din ajun la slujbele oficiate cu ocazia hramul Mănăstirii Râmeț, unde va fi însoțit de Părintele remus Onișor, consilier bisericesc și de Părintele Andrei Barbu, exarhul mănăstirilor.

Părintele Atonie, duhovnicul mănăstirii, ne-a informat că slujbele închinate Sfinților Apostoli Petru și Pavel vor începe duminică seara de la ora 19.00. Va fi Priveghere ce va cuprinde Vecernia Mare, Litia, Utrenia și Ceasurile. Luni dimineața, de la ora 7.00 se va oficia Taina Sfântului Maslu, Acatistul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, iar de la ora 10.00 Sfânta Liturghie arhierească.

Marți, 30 iunie 2009, Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sf. Ierarh Ghelasie ale cărui sfinte moaște se află la Mănăstirea Râmeț. Părintele Antonia ne-a precizat că slujbele vor începe de luni seara de la ora 19.00 cu Priveghere, ce va cuprinde Vecernia Mare, Litia, Utrenia și Ceasurile, iar marți dimineața de la ora 8.00 se va oficia tina Sf. Maslu și Acatistul Sfântului Ierarh Ghelasie, iar de la ora 10.00 Sfânta Liturghie. În continuare se va oficia un parastas pentru Părintele Dometie Manolache.

În eparhia noastră sunt mai multe biserici care îi au ca ocrotitori pe cei doi verhovnici ai Apostolilor. Astfel își mai serbează hramul Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Alba Iulia, unde slujește Părintele Petru Pleșa și Părintele Ovidiu Panaite.

Parohia din Sântimbru, păstorită de părintele Florin Croitoru, directorului Centrului de Misiune și Tineret de la Centru Eparhial, de asemenea își prăznuiește hramul bisericii.

Sursa: Radio Reîntregirea

Comentarii Facebook


Știri recente