Mănăstirea Radu Vodă din București și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul

Mănăstirea Radu Vodă din București și-a sărbătorit astăzi, 9 noiembrie 2008, cel de-al doilea hram, Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul. În 2008 se împlinesc și 440 de ani de la ctitorirea acestui așezământ monahal, care are primul hram Sfânta Treime. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vorbit celor prezenți la evenimentul de astăzi despre importanța istorică a acestui așezământ monahal, ale cărui baze au fost puse încă din secolul al XVI-lea.

Cu prilejul sărbătorii de astăzi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oferit obștii monahale ediția jubiliară a Liturghierului, precum și volumul „Colina Bucuriei” și albumul ,,Patriarhia Română. Misiune, organizare, activități”. Preafericirea Sa a primit Medalia jubiliară a Mănăstirii Radu Vodă și albumul aniversar dedicat acestui așezământ monahal.

Sărbătoarea hramului Mănăstirii Radu Vodă a fost și un prilej de bucurie pentru viitorii teologi care învață la Seminarul Teologic ortodox „Nifon Mitropolitul” situat în incinta acestui așezământ monahal. În cadrul slujbei Sfintei Liturghii de astăzi, răspunsurile la strană au fost date de corul acestui seminar.

Clădirile vechi ale Seminarului Teologic Liceal din incinta Mănăstirii Radu Vodă au fost ridicate în anul 1893, având ca destinație inițială cazarea tinerilor seminariști. Piatra de temelie a noii clădiri a Seminarului „Nifon Mitropolitul” a fost pusă la 25 ianuarie 2002.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente