Mănăstirea Pissiota din județul Prahova și-a sărbătorit ocrotitoarea

Între locașurile de cult care și-au sărbătorit ieri hramul, de praznicul Nașterii Maicii Domnului, este și Mănăstirea Pissiota din județul Prahova. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată pe un podium special amenajat în curtea mănăstirii de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Ca în fiecare an, pe 8 septembrie foarte mulți credincioși, de toate vârstele, au venit să participe la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Pissiota, informează TRINITAS TV.

Situată la 55 de km de București și la 30 de km de Ploiești, Mănăstirea Pissiota din comuna prahoveană Poienarii Burchi este cunoscută pentru Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni. Pe langă sărbătoarea de astăzi, Mănăstirea mai are ca hram și ” Soborul Sfântului Ioan Botezătorul”.

La Mănăstirea Pissiota se construiește din 2002 un așezâmânt medico-social. Închinat Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, acest proiect filantropic este destinat persoanelor vârstnice cu posibilități materiale reduse.

Comentarii Facebook


Știri recente