Mănăstirea Moldovița a primit vizita Patriarhului României

În urma vizitei întreprinse astăzi, 22 august, la Mănăstirea Sucevița, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a vizitat și Mănăstirea Moldovița din comuna Vatra Moldoviței, județul Suceava.

Însoțit de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a fost întâmpinat de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților. După cum informează Radio TRINITAS, în biserica mănăstirii au fost rostite rugăciuni de mulțumire, după care Patriarhul României a rostit un cuvânt în care a arătat ce anume îi atrage pe credincioși să vină la mănăstirile bucovinene: „Pelerinii vin aici nu pentru un sfânt anume, ci pentru sfintele icoane și sfintele fresce. Pelerinaj la frumusețile sfințeniei în picturi. Primirea pelerinilor care vor să se întâlnească cu frumusețea sfinților din picturi este o artă misionară de o valoare inestimabilă, pentru că omul, în general, păstrează în memorie imaginea mai mult decât cuvintele. Aceștia sunt posibili convertiți chiar dacă sunt necredincioși sau posibili creștini mai convinși, mai iubitori de biserică și de sfințenie prin frumusețea artei sacre”.

La finalul vizitei, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen, a ținut să-i mulțumească Preafericitului Părinte Daniel pentru susținerea și promovarea mănăstirilor din Bucovina: „Vă mulțumim pentru toate câte ne-ați împărtășit cu ocazia acestei vizite. Se zice că ați încheia vizita, dar nu este adevărat pentru că aceasta este numai un început, căci așa cum ați mărturisit aveți gânduri frumoase pentru vestirea acestor valori ale ortodoxiei prin mijloacele moderne de astăzi. Pentru toate vă mulțumim și vă cerem iertare pentru neajunsurile noastre”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…