Mănăstirea Logrești din județul Gorj a fost resfințită

Mănăstirea Logrești din județul Gorj a fost resfințită duminică, 9 septembrie 2012, de praznicul „Sfinții Părinți Ioachim și Ana”, hramul acestui sfânt locaș monahal. Slujba Sfintei Liturghii și slujba de resfințire a fost oficiată de Înalt Preasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoți și diaconi, după cum ne informează Gabriela Popescu – Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei. Răspunsurile la strană au fost date de Grupul Psaltic „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, al Catedralei Mitropolitane din Craiova. Sute de credincioși din comuna Logrești și din localitățile învecinate au venit la mănăstire, pentru a participa la această sărbătoare importantă obștea monahală din acest așezământ. Printre cei prezenți au fost și Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, și Radu Teodorescu, prefect de Gorj.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Părinte Mitropolit Irineu a rostit un cuvânt de învățătură despre semnificația praznicului Sfinții Ioachim și Ana, arătând că „cei doi Sfinți și Drepți Părinți reprezintă un model pentru familia creștină a zilelor noastre prin credință, rugăciune stăruitoare și încredere în ajutorul lui Dumnezeu”. De asemenea, IPS Irineu i-a felicitat pe toți cei care au contribuit la renovarea sfântului locaș monahal. Persoanele care s-au implicat în mod deosebit în realizarea acestei lucrări au primit gramate de mulțumire din partea Mitropoliei Olteniei, iar Monahia Fevronia, stareța mănăstirii, a primit rangul bisericesc de stavroforă.

La Mănăstirea Logrești – județul Gorj au fost realizate în ultimii ani lucrări de renovare și restaurare a picturii. Fondurile necesare reparațiilor au fost asigurate de Ministerul Culturii și Cultelor, Consiliul Județean Gorj, Primăria și Consiliul Local Târgu-Logrești.

Comentarii Facebook


Știri recente