Manastirea Jitianu, de langa Craiova, va gazdui Adunarea Tinerilor Crestini Ortodocsi din Oltenia – 2004

Duminica 19 septembrie, incepand cu orele 09.00, la Manastirea Jitianu va avea loc Adunarea Tinerilor Crestini Ortodocsi din Oltenia – 2004.

La aceasta manifestare vor participa tineri care activeaza in cadrul cercurilor crestine de tineret infiintate in parohiile din cuprinsul judetelor Dolj, Gorj si Mehedinti.

Adunarea din acest an are ca tema Bucuria tineretii intre Taina Libertatii in Hristos si cosmarul dependentelor

La intrunire vor fi impreuna cu cei aproximativ cinci sute de tineri asteptati,IPS Teofan Mitropolitul Olteniei,PS Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei,PS Irineu Slatineanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ramnicului si PS Gurie Strehaianul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Craiovei, precum si preotii parohi coordonatori ai cerurilor parohiale de tineret.

Dialogul dintre tineri va fi moderat de dl. Cristian Tabara si de monahia Siluana Vlad. Pe parcursul zilei de duminica, in cadrul dezbaterilor, tinerii vor avea posibilitatea sa-si marturiseasca problemele si sa-si exprime propriile lor pareri despre relatia lor cu Dumnezeu si Biserica in contextul societatii romanesti contemporane.

Adunarea Tinerilor Crestini Ortodocsi din Oltenia reprezinta continuarea Proiectului de pastoratie a tinerilor din Oltenia, initiat in anul 2003, cand la Manastirea Jitianu aproximativ 450 de tineri s-au intrunit sub genericul Tanarul in Biserica astazi – libertate si iubire.

Comentarii Facebook


Știri recente