Mănăstirea Ghighiu din județul Prahova și-a sărbătorit Hramul

Peste zece mii de credincioși au participat astăzi, 9 aprilie, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, la Hramul Mănăstirii Ghighiu din județul Prahova.

Ei au venit pentru a participa la Sfânta Liturghie dar și pentru a lua apă sfințită din izvorul tămăduitor aflat în spatele Mănăstirii.

Detalii aflăm de la fața locului de la părintele arhimandrit Timotei Aioanei, exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și mare eclesiarh al Catedralei Patriarhale care a spus: „Slujba Sfintei Liturghii a fost săvârșită de către delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi. Printre oaspeții Mănăstirii s-a aflat în această zi și Ministrul Secretar de Stat Adrian Lemeni, oficialități locale precum prefectul, primarul din Ploiești și foarte mulți credincioși care au venit ca de obicei atât pentru a se întâlni cu Dumnezeu în rugăciune, pentru a asculta Liturghia, pentru a se închina la Icoana Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, Icoana cinstită în această Mănăstire care a fost adusă în urmă cu aproximativ 50 de ani din Siria. Credincioșii au venit și pentru a lua apă sfințită de la izvorul care a fost descoperit în urmă cu aproximativ 100 de ani de unul dintre viețuitorii Mănăstirii, în vreme ce Mănăstirea Ghighiu avea sobor de călugări”, informează Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente