Mănăstirea Fărdea din Timiș își serbează hramul

În fiecare an, la data de 15 august, de praznicul Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Fârdea din Arhiepiscopia Timișoarei își serbează hramul. Programul religios oficiat cu acest prilej va debuta duminică, 14 august, de la ora 19:00, cu slujba Privegherii de toată noaptea, săvârșită de obștea monahală, alături de preoți și călugări de la parohiile și mănăstirile învecinate.

Așezământul monahal de la Fârdea a fost înființat în anul 2001, cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, mai întâi ca schit, iar apoi ca mănăstire de maici cu viață de obște. După cum ne informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat, în prezent, obștea mănăstirii cuprinde 11 viețuitoare, stareță fiind monahia Antonia Sfrijan. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă la 12 august 2001 de către Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Mănăstirea Fârdea este așezată în vecinătatea lacului de acumulare Surduc. Serviciile religioase se oficiază în biserica nou-construită și sfințită la 12 octombrie 2003. Din anul 2004 s-au finalizat lucrările la chilii, așezate sub formă de căsuțe de jur împrejurul bisericii, precum și la turnul clopotniță. În prezent se lucrează la construcția corpului principal de clădiri. În atelierele de croitorie și broderie, maicile confecționează veșminte preoțești și diaconești, acoperăminte pentru biserică, precum și prapori, epitafe. În fiecare vară, la mănăstire se organizează tabără pentru elevele și studentele timișene, în cadrul căreia sunt împletite armonios activitățile gospodărești cu rugăciunea cea de toată ziua.

Comentarii Facebook


Știri recente