Mănăstirea „Duminica Sfinților Români” din Popești Leordeni și-a sărbătorit, astăzi, cel de-al doilea hram

Sfântul Cuvios Teoctist, prăznuit în fiecare an la 3 septembrie, este ocrotitorul Mănăstirii „Duminica Sfinților Români” din Popești Leordeni. De aceea, așezământul monahal și-a sărbătorit, astăzi, cel de-al doilea hram. Acest sfânt a devenit ocrotitor al mănăstirii anul trecut, în memoria ctitorului ei, vrednicul de pomenire patriarh Teoctist.

S-a săvârșit Sfânta Liturghie, cu prilejul pomenirii cuviosului. Părintele stareț Petru Ungureanu a evocat figura ascetică a ocrotitorului mănăstirii, dar și pe cea a ctitorului sfântului locaș.

Construcția bisericii mănăstirii cu hramul Duminica Sfinților Români a început în anul 2003, la inițiativa și cu purtarea de grijă a Patriarhului Teoctist și a fost finalizată în toamna anului 2006, împreună cu un corp de chilii pentru monahi. Cu ocazia sfințirii, la data de 29 octombrie 2006, noua biserică a fost înzestrată cu părticele din cinstitele moaște ale Sfântului Apostol Andrei, Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfinților Dionisie și Ambrozie, Episcopii Mediolanului.

În curtea așezământului monahal funcționează în prezent Atelierele Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă și Fabrica de lumânări „Făclia Sfinților Români”.

Sursa: Radio TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente