Manastirea Dragomirna va fi restaurata in urmatorii patru ani

Ministrul Culturii si Cultelor, dl. Razvan Theodorescu, a anuntat ieri ca Manastirea Dragomirna, aflata intr-o avansata stare de degradare, va fi restaurata in urmatorii patru ani. Dl. Razvan Theodorescu a spus ca va discuta cu reprezentantul UNESCO, pe care l-a invitat in septembrie in Romania, ca Dragomirna sa intre pe lista monumentelor protejate de acest for, alaturi de Sucevita, omisa, regretabil, cu ani in urma, de pe aceasta lista. ‘Eu cred ca nu vor fi costuri atit de mari, probabil citeva zeci de miliarde de lei, care vor fi cheltuite in anii urmatori la Dragomirna. Vreau sa cred ca, in aproximativ patru ani, Dragomirna va fi din nou ceea ce era inainte.’, a spus Ministrul Culturii si Cultelor.

Razvan Theodorescu s-a aflat, miercuri si joi, intr-o vizita de lucru in judetul Suceava. In cele doua zile, a vizitat mai multe obiective de patrimoniu, a verificat stadiul lucrarilor la acoperitoarea de mormant a Mariei de Mangop de la Putna, in vederea includerii acestei broderii in expozitia ‘Stefan cel Mare si Sfint, punte intre Orient si Occident’, care va fi vernisata de presedintele Ion Iliescu la Vatican, pe 30 septembrie.

Oaspetele a mai trecut si pe la manastirile Putna, Voronet, Sucevita si Dragomirna, precum si pe la Biserica din Patrauti.

Comentarii Facebook


Știri recente