Manastirea Dragomirna, din judetul Suceava, va fi restaurata.

In urmatorii patru ani, Manastirea Dragomirna, din judetul Suceava, aflata intr-o inaintata stare de degradare, va fi restaurata.

Conform declaratiei Ministrului Culturii si Cultelor, dl. Razvan Theodorescu, aceasta problema va fi discutata cu reprezentantul UNESCO, care se va afla in tara noastra in luna septembrie 2004, la invitatia d-lui ministru Theodorescu.

Cu acest prilej se va propune ca Manastirea Dragomirna sa fie inclusa pe lista monumentelor protejate de acest for, alaturi de Manastirea Sucevita, omisa pana acum, in mod regretabil, de pe lista.

Manastirea Dragomirna a fost ctitorita pe la anul 1609 de catre Mitropolitul Anastasie Crimca. Cea mai de pret zestre a Muzeului de la Dragomirna o constituie colectia de manuscrise faurite de artistii caligrafi si miniaturisti ai vremii. Printre comorile de arta ale colectiei se numara si cartile bisericesti, maiestrit miniate de insusi Mitropolitul Anastasie Crimca, si ferecaturile argintate ale lui Grigore Moisiu, primul mester moldovean care-si imprima marca si numele pe operele realizate.

Comentarii Facebook


Știri recente