Mănăstirea din stațiunea Lacu Sărat – Brăila, în haine de sărbătoare

Mănăstirea ‘Sfântul Pantelimon’ din stațiunea Lacu Sărat, Brăila, își va sărbători hramul mâine, 27 iulie 2011. Mănăstirea din Lacu Sărat este cea mai nouă din județul Brăila, începuturile sale fiind la 27 iulie 1996, când Înalt Preasfințitul Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos, a sfințit locul bisericii. La 27 iulie 1999 s-a sfințit biserica mănăstirii și s-a inaugurat și corpul de chilii al mănăstirii.

Biserica mănăstirii este realizată din lemn, în stil maramureșean, cu o turlă-clopotniță, care se ridică până la înălțimea de 24 metri. La interior, biserica este decorată cu icoane pictate. În custodia mănăstirii se află nouă icoane datând din secolul al XIX-lea. Așezământul monahal a fost binecuvântat, de-a lungul timpului, prin aducerea sfintelor moaște ale Sfinților Dasie și Emilian de la Durostor, Nectarie de Eghina, Sofronie al Ierusalimului, iar de-a lungul vremii pe aici au trecut Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, patriarhul Teoctist, dar și Preafericitul Părinte Patriarh Daniel precum și alte personalități ale vieții religioase și civile din țară și de peste hotare.

Mănăstirea este situată în stațiunea Lacu Sărat din imediata apropiere a municipiului Brăila, la 5 km SV, pe drumul național DN 21 Brăila – Slobozia.

Comentarii Facebook


Știri recente