Mănăstirea Crasna are un nou stareț

Ieromonahul Nectarie Petre este noul stareț al Mănăstirii Crasna din Arhiepiscopia Bucureștilor, informează „Ziarul Lumina” Slujba de instalare a avut loc la 1 octombrie, în cadrul Sfintei Liturghii săvârșite de către Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de aproape 30 de slujitori, între care părintele arhimandrit Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și mare-eclesiarh al Catedralei patriarhale, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Exarh administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, părintele ieromonah David Petrovici, Exarhul mănăstirilor din zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureștilor, și părintele Florin Boțârcă, protoiereul Protopopiatului Vălenii de Munte.

Părintele exarh Timotei Aioanei ne-a declarat: ‘Părintele ieromonah Nectarie Petre continuă tradiția părintelui arhimandrit Nicodim Dimulescu, care a condus Mănăstirea Crasna ca stareț în perioada 1999-2010. Este fiu al mănăstirii de 15 ani, a făcut studii de teologie la Institutul Ortodox ‘Saint Serge’ din Paris, a fost ales în urmă cu doi ani de către soborul mănăstirii în ascultarea de egumen pentru a-l ajuta în activitatea de conducere pe părintele stareț Nicodim. A fost numit în ascultarea de stareț în ședința Permanenței Arhiepiscopiei Bucureștilor din 17 august, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Pentru activitatea pe care a desfășurat-o timp de 18 ani ca stareț al Mănăstirii Crasna, dar și ca formator a numeroși ierarhi români și a numeroși monahi, actuali stareți, egumeni sau bursieri la diferite școli din străinătate, arhimandritul Nicodim Dimulescu a fost răsplătit cu Ordinul ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ pentru clerici’.

După citirea deciziei de instalare a noului stareț, părintele Nicodim a rostit un cuvânt în care l-a prezentat pe părintele Nectarie, noul stareț, ca fiind un fiu ascultător al mănăstirii, un călugăr râvnitor, pregătit și iubitor de biserică. Noul stareț a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru încrederea pe care i-a acordat-o și obștii mănăstirii, pe care a îndemnat-o să fie împreună cu el în rugăciune pentru a duce la bun sfârșit această lucrare ce i-a fost încredințată.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală îşi serbează în 21 mai hramul istoric dedicat „Sfinților Împărați Constantin și Elena”.  Între manifestările organizate este cuprinsă proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării…