Mănăstirea Crasna are un nou stareț

Ieromonahul Nectarie Petre este noul stareț al Mănăstirii Crasna din Arhiepiscopia Bucureștilor, informează „Ziarul Lumina” Slujba de instalare a avut loc la 1 octombrie, în cadrul Sfintei Liturghii săvârșite de către Preasfințitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de aproape 30 de slujitori, între care părintele arhimandrit Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor și mare-eclesiarh al Catedralei patriarhale, părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Exarh administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, părintele ieromonah David Petrovici, Exarhul mănăstirilor din zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureștilor, și părintele Florin Boțârcă, protoiereul Protopopiatului Vălenii de Munte.

Părintele exarh Timotei Aioanei ne-a declarat: ‘Părintele ieromonah Nectarie Petre continuă tradiția părintelui arhimandrit Nicodim Dimulescu, care a condus Mănăstirea Crasna ca stareț în perioada 1999-2010. Este fiu al mănăstirii de 15 ani, a făcut studii de teologie la Institutul Ortodox ‘Saint Serge’ din Paris, a fost ales în urmă cu doi ani de către soborul mănăstirii în ascultarea de egumen pentru a-l ajuta în activitatea de conducere pe părintele stareț Nicodim. A fost numit în ascultarea de stareț în ședința Permanenței Arhiepiscopiei Bucureștilor din 17 august, de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Pentru activitatea pe care a desfășurat-o timp de 18 ani ca stareț al Mănăstirii Crasna, dar și ca formator a numeroși ierarhi români și a numeroși monahi, actuali stareți, egumeni sau bursieri la diferite școli din străinătate, arhimandritul Nicodim Dimulescu a fost răsplătit cu Ordinul ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ pentru clerici’.

După citirea deciziei de instalare a noului stareț, părintele Nicodim a rostit un cuvânt în care l-a prezentat pe părintele Nectarie, noul stareț, ca fiind un fiu ascultător al mănăstirii, un călugăr râvnitor, pregătit și iubitor de biserică. Noul stareț a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru încrederea pe care i-a acordat-o și obștii mănăstirii, pe care a îndemnat-o să fie împreună cu el în rugăciune pentru a duce la bun sfârșit această lucrare ce i-a fost încredințată.

Comentarii Facebook


Știri recente