Mănăstirea Cotmeana din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului și-a serbat Hramul

Mănăstirea Cotmeana din județul Argeș și-a serbat astăzi, 25 martie, hramul Buna Vestire. Sfânta Liturghie a fost oficiată în lăcașul de cult al acestei vechi Mănăstiri de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Înaltpreasfinția Sa a oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV: „Este o cântare a Bisericii ‘Să se veselească cele cerești și să se bucure cele pământești’. La aceasta suntem chemați noi. Să ne bucurăm noi pământenii ca să se poată veseli și cerul. Pentru că este această legătură dumnezeiască între cer și pământ. Vă mulțumim din toată inima pentru dragostea, osteneala de a veni la Biserică astăzi, fiind copii iubiți ai Maicii Domnului și martori la Buna Vestire pe care a hotărât-o Dumnezeu”.

Așezată la jumătatea distanței dintre orașele Pitești și Râmnicu Vâlcea, Mănăstirea Cotmeana, ctitoria domnitorului Mircea cel Bătrân, poartă si hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, sărbătorit la 29 august.

Comentarii Facebook


Știri recente