Mânăstirea Coslogeni din Episcopia Sloboziei și Călărașilor și-a sărbătorit hramul

La Praznicul Înălțării Sfintei Cruci, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a săvârșit Sfânta Liturghie la Mânăstirea Coslogeni care și-a sărbătorit hramul, informează sf-esc.ro. Sub protia Preasfinției Sale la slujbă au participat preacucernicul părinte arhimandrit Rafail Mîț, Exarhul Mânăstirilor și Schiturilor, preacucernicul părinte consilier Enașcu Daniel, dar și un sobor de preoți și diaconi. De asemenea, au fost prezente autorități locale din Călărași și sute de credincioși.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Vincențiu a rostit un cuvânt de învățătură în care a arătat însemnătatea deosebită a praznicului „Înălțării Sfintei Cruci”, îndemnându-i pe credincioși să poarte cu responsabilitate Crucea vieții primită de la Mântuitorul Iisus Hristos în lucrarea pentru mântuirea sufletului.

Mănăstirea Coslogeni este înființată în vecinătatea unei cruci din piatră numită ‘Crucea de leac’, crescută singură din pământ și unde pe parcursul timpului au avut loc vindecări miraculoase. La baza crucii se găsea un izvor cu proprietăți tămăduitoare, care acum este captat într-o fântână situată alături.

Comentarii Facebook


Știri recente