Mănăstirea Comana din județul Giurgiu și-a sărbătorit hramul

Mănăstirea Comana din județul Giurgiu și-a sărbătorit astăzi, 6 decembrie, ocrotitorul. Manifestările religioase închinate Sfântului Nicolae au debutat în ajunul sărbătoririi sfântului cu oficierea Slujbei de Priveghere și au continuat astăzi, cu oficierea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi și în prezența a sute de credincioși, informează episcopiagiurgiului.ro

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Ambrozie a hirotonit întru preot pe părintele diacon Mișu Horia Nicolae, pe seama Parohiei Grădiștea, Protopopiatul Herești, și întru diacon pe teologul Cruceru Costel Nicușor, pe seama Mănăstirii Comana.

În cuvântul de învățătură, adresat credincioși prezenți, Preasfințitul Părinte Ambrozie a vorbit despre frumusețea duhovnicească a Sfântului Nicolae, care reprezintă model de stăruință în credința ortodoxă, de iubire față de Dumnezeu și de semeni.

La final, credincioșii au luat parte la agapa frățească, oferită cu prilejul hramului mănăstirii. De asemenea, în semn de prețuire, toți cei prezenți au primit în dar icoana sfântului Nicolae, cărți de rugăciuni și ultimul număr al revistei eparhiale.

Comentarii Facebook


Știri recente