Mănăstirea Cârlomănești și-a sărbătorit hramul, Sfinții Martiri Brâncoveni

Duminică, 16 august a.c., la Mănăstirea Cârlomănești din județul Galați, care poarta hramul Sfinților Martiri Brâncoveni, Preasfințitul Părinte Casian, Episcopul Dunării de Jos, a slujit Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența unui număr mare de credincioși, autorități locale și județene.

După Sfânta Liturghie un grup de copii îmbrăcați în costume naționale din Comuna Liești au intonat cântece și poezii dedicate Maicii Domnului și Sfinților Brâncoveni.

După aceasta, PS Părinte Casian a ținut un cuvânt de învățătură în care a arătat legătura tainică dintre drept-credincioșii fii ai lui Constantin Brâncoveanu: Constatin, Stefan, Radu și Matei și copiii prezenți în număr mare la această sărbătoare. Preasfinția Sa l-a arătat credincioșilor pe Sfântul Constantin Brâncoveanu ca fiind un drept model de tată, care-și iubește cu adevărat copiii, încurajându-i să-și păstreze credința în Dumnezeu și pregătindu-i pentru împărăția cerurilor.

Și pentru că prima duminică după praznicul Adormirii Maicii Domnului este dedicată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, românilor care muncesc sau învață peste hotare, Chiriarhul eparhiei a dat citire mesajului PF Părinte Patriarh Daniel către toți românii emigranți. PS Casian a invitat apoi pe scenă doi români, care muncesc în Italia, pentru a spune câteva cuvinte despre viața pe care o duc acolo.

La finalul sărbătorii credincioșii au primit anafură și câte un pachețel cu mâncare din partea mănăstirii.

Sursa: edj.ro

Comentarii Facebook


Știri recente