Mănăstirea Caraiman din Bușteni și-a sărbătorit hramul

Biserica Ortodoxă a prăznuit, astăzi, Înălțarea Sfintei Cruci. Cu acest prilej, Mănăstirea Caraiman din Bușteni și-a sărbătorit hramul. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, informează TRINITAS TV. În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit despre importanța istorică și duhovnicească a Praznicului de astăzi.

Mănăstirea Caraiman de pe Valea Prahovei este unul dintre cele mai tinere așezăminte monahele din România, fiind ctitorită de părintele stareț Gherontie Puiu.

În cadrul Mănăstirii se află două biserici. Cea mare, care și-a sărbătorit astăzi hramul, este încă nedefinitivată iar cea mică, de lemn, în care a fost oficiată Sfânta Liturghie, poartă hramul Acoperământul Maicii Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…