Mănăstirea Călugăra și Mănăstirea Brebu își sărbătoresc hramul, Acoperământului Maicii Domnului

Mănăstirea Călugăra și Mănăstirea Brebu din Episcopia Caransebeșului își sărbătoresc miercuri, 1 octombrie, hramul, de praznicul Acoperământului Maicii Domnului. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, va săvârși slujba Vecerniei și a Litiei în ajunul praznicului la Mănăstirea Călugăra, marți 30 septembrie, începând cu ora 18.00.

De asemenea, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeșului va săvârși Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Brebu în ziua hramului, începând cu ora 9.30.

Mănăstirea Călugăra datează din anul 1858 când auzul cântărilor sfinte ce răsăreau din stâncă l-a îndemnat pe teologul Alexie Nedici din Ciclova Montană să ctitorească aici o mănăstire. Definitivarea și sfințirea mănăstirii s-a făcut cu mare fast la data de 1 octombrie 1861 de către Episcopul Emilian Kenghelaț din Vârșeț, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”.

Mănăstirea Brebu a luat ființă în anul 1997 din inițiativa administrației locale a comunei Brebu, precum și a credincioșilor din această comună, care au donat terenul numit „Valea Popii”, necesar construirii unei așezări monahale. Piatra de temelie pentru biserica mănăstirii s-a pus în toamna anului 1997 de către Preasfințitul Episcop Laurențiu Streza aceasta fiind definitivată și sfințită în anul 1999 prin osteneala monahiei Sofronia Crâșmar dimpreună cu obștea monahală și ajutorul credincioșilor.

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…