Mănăstirea Căldărușani își va cinsti ocrotitorul

Mănăstirea Căldărușani din județul Ilfov se pregătește de sărbătoare. Marți, 22 iunie, în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Grigorie Dascălu, Mitropolitul Țării Românești, așezământul monahal își va cinsti ocrotitorul.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Arhim. Timotei Aioanei, Exarh cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor: „Mănăstirea Căldărușani se pregătește pentru pomenirea unuia dintre sfinții importanți ai Mitropoliei Munteniei și Dobrogei care în urma cu 200 de ani, a fost călugăr în această vestită lavră a Țării Românești, Sfântul Mitropolit Grigorie Dascălul. S-a format în școala duhovnicească a Cuviosului Paisie de la Neamț, a fost un traducător vestit și om al rugăciunii. Sfântul Grigorie Dascălul a fost pentru o perioadă de timp Mitropolit al Țării Românești, între anii 1824-1834 atunci când a trecut la cele veșnice, chiar în ziua de 22 iunie”.

Ctitoria domnitorului Matei Basarab, Mănăstirea Căldărușani este una dintre așezămintele monahale reprezentative ale Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Pentru viața și activitatea sa, în octombrie 2005, la propunerea Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, Mitropolitul Grigorie Dascălu al Țării Românești a fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Racla cu moaștele sale se află în Biserica Mănăstirii Căldărușani.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…