Mănăstirea Buna Vestire din Bolintin și-a sărbătorit hramul

Mănăstirea „Buna Vestire’ din Bolintin și-a sărbătorit la 25 martie 2012 hramul, ocazie cu care numeroșii credincioși prezenți la acest eveniment au avut bucuria duhovnicească de a se închina la un fragment din moaștele Sf. Nectarie, păstrate în biserica mănăstirii, și la părticele din moaștele Sf. Ioan Rusul, aduse de la Mănăstirea „Sf. Ioan Rusul’ din localitatea Slobozia de Giurgiu.

Cu acest prilej, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, în altarul de vară al mănăstirii. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a hirotonit întru preot pe părintele diacon Radu Cojocariu pe seama Parohiei Carapancea, Protoieria Mihăilești, și întru diacon pe teologul Burcea Nastase Ionel. De asemenea, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro, Preasfinția Sa a hirotesit întru arhidiacon pe părintele diacon Lucian Neacșu, pe seama Catedralei ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Bolintin și pe părintele diacon Amieroaie Bogdan, pe seama bisericii Mănăstirii Comana.

În cuvântul de învățătură rostit numeroșilor credincioși prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre frumusețea extraordinară a momentului în care Sfânta Fecioară Maria a primit Vestea cea mare a întrupării Domnului, adusă de îngerul Gavriil. De asemenea, a subliniat faptul că Maica Domnului devine, prin smerenie și ascultare, în starea de umanitate hristoforă, adică purtătoare de Hristos. Prin expresia „fie mie după cuvântul tău’ (Luca1, 38), ea își pune la dispoziția Sfântului Duh întreaga ființă, făcându-se astfel „începutul mântuirii noastre’. La final, Preasfințitul Părinte Ambrozie i-a îndemnat pe credincioși să o cinstească mai presus decât pe îngeri și pe sfinți și să înalțe neîncetat rugăciuni către cea care este Mijlocitoare între Dumnezeu și oameni, căci ea, zămislind în pântecele ei, luminată de focul dumnezeirii, L-a adus în lume pe Fiul lui Dumnezeu.

La final, prin grija părintelui Protos. Mina Străinu, Starețul Mănăstirii Buna Vestire, credincioșii s-au putut bucura și de agapa frățească oferită de obștea așezământului monahal.

Menționată între vechile așezări ridicate prin osteneala unor îmbunătățiți ai vieții duhovnicești, Mănăstirea Buna Vestire de la Bolintin face parte din salba minunată de vetre ale Ortodoxiei românești, care, prin rostul lor de veacuri, și-au înscris cu toată plenitudinea numele pe coordonatele ce prospectau destinul măreț al neamului pe glia moștenită și păstrată cu sfințenie în nesfârșite generații. Rădăcinile așezării merg adânc în istorie, secolul al XIV-lea fiind considerat ca început al existenței vechii vetre monahale, anul acesta împlinindu-se 579 de ani de atestare documentară.

Comentarii Facebook


Știri recente