Mănăstirea Brâncoveni din județul Olt, în sărbătoare

În Episcopia Slatinei și Romanaților sărbătoarea a fost marcată la Mănăstirea Brâncoveni din județul Olt. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu cinci ierarhi și zeci de preoți și diaconi.

Mai multe informații a oferit corespondentul Radio TRINITAS, Gheorghe Cioiu: „Manifestările au debutat cu slujba Sfintei Liturghii săvârșită în altarul de vară al mănăstirii de un impresionant sobor de preoți și diaconi. Au slujit astăzi Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, Preasfințitul Severin, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Cu acest prilej, a fost săvârșită și o slujbă de pomenire pentru Sfinții Martiri Brâncoveni, dar și pentru părinți Sfântului Constantin Brâncoveanu, ale cărui rămășițe pământești sunt înhumate în biserica mare a mănăstirii”.

Sfinții Brâncoveni au fost martirizați la Constantinopol, în anul 1714, pentru că nu s-au lepădat și au mărturisit învățătura Mântuitorului Hristos. Datorită credinței lor statornice au fost canonizați de Biserica Ortodoxă Română în iunie 1992.

Comentarii Facebook


Știri recente