Mănăstirea Boia din județul Vâlcea și-a sărbătorit hramul

Cu ocazia praznicului ‘Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului’, Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească împreună cu un sobor de preoți și diaconi la Mănăstirea Boia din localitatea Câineni, județul Vâlcea, care și-a serbat hramul, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia.

După Sfânta Liturghie, PS Emilian Lovișteanul a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat însemnătatea sărbătorii: ‘În iconografie, Acoperământul are zugrăvit pe el trei stele, care simbolizează pururea fecioria Maicii. Acoperământul ei are o deosebită importanță pentru toți creștinii, deoarece cu toții avem nevoie de protecția sa sfântă. Pentru rugăciunile și credința noastră, Sfânta Fecioară ne acoperă și ne apără cu Sfântul ei Omofor de toată puterea și ispitele celui rău’.

La cinstirea hramului Mănăstirii Boia au mai luat parte părintele arhim. Vartolomeu Androni, exarhul mănăstirilor din Eparhia Râmnicului și starețul Mănăstirii Cozia, părintele protosinghel Ioanichie Trifa, starețul Mănăstirii Turnu, preoți și credincioși din parohiile vecine.

Mănăstirea Boia a fost ridicată cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, în anul 2005, de către protosinghelul Iustin Pârvu, starețul Mănăstirii Petru Vodă din județul Neamț, și de către Nicolae Boromiz și Gheorghe Ureche din satul Greblești, la cererea și cu sprijinul credincioșilor din zonă.

Comentarii Facebook


Știri recente