Mănăstirea Bic din Episcopia Sălajului și-a serbat hramul

Praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, ultima sărbătoare din anul bisericesc, a adunat mii de credincioși dornici să participe la hramul Mănăstirii Bic, ctitorită din evlavia și jertfelnicia creștinilor din depresiunea Șimleului. Programul liturgic a debutat în seara zilei de 28 august, prin oficierea Slujbei Privegherii și a fost încununat astăzi, 29 august, prin săvârșirea Sfintei Liturghii de către Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, înconjurat de un sobor impresionant de preoți și diaconi, după cum ne informează episcopiasalajului.ro.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Petroniu, Episcopul Sălajului, a arătat faptul că Sfântul Ioan Botezătorul este un precursor al monahismului și un ocrotitor al tuturor monahilor, prin viața sa ascetică, caracterizată prin post, rugăciune și înfrânare, el fiind pildă călugărilor. De asemenea, Preasfinția Sa a mulțumit tuturor pelerinilor poposiți la acest așezământ monahal pentru dragostea și răbdarea de care au dat dovadă, mulți dintre ei fiind veniți de cu seară.

Mănăstirea Bic este prima mănăstire construită după evenimentele din decembrie 1989 în județul Sălaj. Astfel, în anul 1996 s-a pus piatra de temelie a noului așezământ monahal, la prima sfântă liturghie, ținută sub un stejar participând mii de credincioși veniți în procesiune din toate colțurile Sălajului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…