Mănăstirea Arnota – Un așezământ monahal reprezentativ

Mănăstirea Arnota, din județul Vâlcea, este considerată a fi, pentru pictura, arhitectura și sculptura sa, unul dintre cele mai reprezentative monumente istorice și de artă religioasă din țară. Prezent în mijlocul obștii monahale de aici, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii noastre, a apreciat frumusețea așezământului monahal, dar și importanța acestuia, dat fiind faptul că este ctitorie a voievodului Matei Basarab, Domnitor al Țării Românești, informează TRINITAS TV.

„Noi rămânem foarte bucuroși impresionați de frumusețea acestei mănăstiri, de istoria ei glorioasă duhovnicească, dar și de noile lucrări care s-au făcut aici, încât putem spune că Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Gherasim a rectitorit această mănăstire și a făcut-o ca o bijuterie. Trebuie ca în viitor, clerul și credincioșii din Biserica noastră Ortodoxă Română să cunoască mai bine și să vină mai des la Arnota”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Patriarhul României s-a aflat în Arhiepiscopia Râmnicului vreme de trei zile cu prilejul împlinirii a 160 de ani de la întronizarea Sfântului Ierarh Calinic în scaunul de episcop al Râmnicului Noul-Severin.

„Prezența Preafericirii Voastre aici este pentru noi un semn al dragostei. Preafericirea Voastră sunteți în mijlocul nostru cu gândul și cu inima și când aveți posibilitate sunteți prezent și trupește” a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Gherasim.

La finalul vizitei, Chiriarhul locului i-a oferit Întâistătătorului Bisericii noastre o icoană a Mântuitorului. În continuare, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a vizitat așezământul Mănăstirii Arnota, dar și noul paraclis ridicat aici.

Comentarii Facebook


Știri recente