Mănăstirea argeșeană Cetățuia Negru Vodă și-a serbat hramul

Românii ortodocși îl sărbătoresc astăzi, 26 iulie, pe Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, prilej de mare sărbătoare pentru credincioșii Eparhiei Argeșului și Muscelului. Cu acest prilej, Mănăstirea argeșeană Cetățuia Negru Vodă și-a serbat astăzi ocrotitorul spiritual.

Mai multe informații despre acest eveniment a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Cristian Necula, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului: „Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată astăzi de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în Biserica închinată Sfinților Români, metocul Mănăstirii Cetățuia. Acest nou așezământ bisericesc care se află în construcție este ridicat pe frumoasa vale a râului Dâmbovița la poalele muntelui care adăpostește peștera în care au fost descoperite moaștele Sfântului Cuvios Ioanichie. Pentru prima dată, după proclamarea locală a canonizării sfântului, moaștele acestuia au fost purtate în procesiune de la Mănăstirea Cetățuia Negru Vodă fiind așezate spre cinstire în Biserica metocului. Sfântul Cuvios Ioanichie este unul dintre cei mai renumiți sihaștri și s-a nevoit pe Valea Chiliilor în primele decenii ale secolului al XVII-lea”.

Proclamarea canonizării Sfântului a avut loc, anul trecut, pe 26 septembrie, odată cu ridicarea Eparhiei Argeșului și Muscelului la rangul de Arhiepiscopie.

Comentarii Facebook


Știri recente