Mănăstirea Almăj-Putna din Episcopia Caransebesului și-a serbat hramul

Situată în frumoasa Vale a Almăjului, Mănăstirea Almăj Putna din Episcopia Caransebeșului găzduiește o oază de liniște și duhovnicie pentru creduincioșii din această zonă.

În fiecare an la praznicul ‘Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos’ sute de credincioși trec pragul acestei mănăstiri pentru a lua parte rugăciunile și slujbele care se oficiază aici.

Și în acest an, Sf. Liturghie a fost oficiată ieri, 6 august, de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian înconjurat de un sobor preoțesc, la momentul rânduit rostind rugăciunea de binecuvântare a rodului viei, după cum este obiceiul în fiecare an la acest praznic. Cuvântul de învățătură i-a aparținut Ierarhului. Totodată obștea mănăstirii și-a arătat recunoștința față de bunăvoința Preasfinției Sale de a poposi în mijlocul credincioșilor care sunt atât de atașați față de acest așezământ monahal.

În încheiere toți credincioșii prezenți au fost invitați la agapa frățească organizată de obștea monahală, pentru a se bucura îmbelșugarea rodului de pământ, binecuvântat de Dumnezeu.

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…