Mănăstirea Almăj-Putna din Episcopia Caransebesului și-a serbat hramul

Situată în frumoasa Vale a Almăjului, Mănăstirea Almăj Putna din Episcopia Caransebeșului găzduiește o oază de liniște și duhovnicie pentru creduincioșii din această zonă.

În fiecare an la praznicul ‘Schimbării la Față a Mântuitorului Iisus Hristos’ sute de credincioși trec pragul acestei mănăstiri pentru a lua parte rugăciunile și slujbele care se oficiază aici.

Și în acest an, Sf. Liturghie a fost oficiată ieri, 6 august, de Preasfințitul Părinte Episcop Lucian înconjurat de un sobor preoțesc, la momentul rânduit rostind rugăciunea de binecuvântare a rodului viei, după cum este obiceiul în fiecare an la acest praznic. Cuvântul de învățătură i-a aparținut Ierarhului. Totodată obștea mănăstirii și-a arătat recunoștința față de bunăvoința Preasfinției Sale de a poposi în mijlocul credincioșilor care sunt atât de atașați față de acest așezământ monahal.

În încheiere toți credincioșii prezenți au fost invitați la agapa frățească organizată de obștea monahală, pentru a se bucura îmbelșugarea rodului de pământ, binecuvântat de Dumnezeu.

Sursa: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente