Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” -Teiuș din Caransebeș și-a sărbătorit hramul

Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” Teiuș din municipiul Caransebeș și-a sărbătorit astăzi, 15 august, hramul, informează episcopiacaransebesului.ro. Cu acest prilej mulțime de credincioși, alături de preoți din Eparhie au venit la așezământul monahal.

Sfânta Liturghie arhierească a fost oficiată de către Chiriarhul locului, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian alături de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotesit întru protosinghel doi ieromonahi din obștea monahală, care s-au rugat, au lucrat și au slujit în această sfântă mănăstire, încă de la întemeierea ei.

„Maica Domnului, omniprezentă în cultul divin public și particular al sfintei noastre ortodoxii relevă, completează și desăvârșește sintagma că mult poate rugăciunea Maicii înaintea Fiului ei și Dumnezeului nostru. Maica Domnului, prin încredințarea pe care o primește de la Mântuitorul Iisus, răstignit pe crucea Golgotei, devine maica noastră a tuturor”, a spus Părintele Episcop în cuvântul de învățătură.

După cum ne informează TRINITAS TV, piatra de temelie a Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului” din Teiușul Caransebeșului a fost pusă la 15 august 1999, iar așezământul monahal cuprinde, pe lângă biserică, un altar de vară, stăreția și anexele gospodărești, precum și un paraclis de iarnă.

Comentarii Facebook


Știri recente