Manageri de proiect certificați în Arhiepiscopia Aradului

La sediul Arhiepiscopiei Aradului, a avut loc ieri, 25 noiembrie 2011, ceremonia de înmânare a certificatelor de competențe profesionale „Manager proiect”, dobândite de un număr de 80 de cursanți de pe cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului.

După cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Aradului, diplomele au fost înmânate de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, care a ținut să-i felicite pe absolvenții cursurilor de formare și să le adreseze un îndemn de a-și folosi abilitățile dobândite în beneficiul comunităților pe care le reprezintă și, implicit, a persoanelor aflate în dificultate.

Acțiunea de ieri este parte integrantă a proiectului „IMPLICAREA CLERULUI ȘI A MEMBRILOR COMUNITĂȚILOR PAROHIALE ORTODOXE ÎN DEZVOLTAREA DE PROIECTE SOCIALE LA NIVELUL MITROPOLIEI BANATULUI ȘI ARHIEPISCOPIEI ALBA IULIEI”, Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin „Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013”, Axa prioritară: 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenție: 6.2 „Îmbunătățirea accesului și a participării grupurilor vulnerabile pe piața muncii”.

Proiectul este implementat de Arhiepiscopia Aradului, având ca parteneri Arhiepiscopia Alba Iuliei, Arhiepiscopia Timișoarei, Episcopia Caransebeșului și Episcopia Devei și Hunedoarei. Cei 80 de cursanți, membri activi ai comunităților parohiale ortodoxe, clerici și mireni, deopotrivă, au frecventat timp de două săptămâni cursurile organizate în cadrul proiectului și, pe lângă competențele profesionale „Manager Proiect”, au dobândit și alte competențe și abilități, utile în lucrul cu persoanele defavorizate. Se urmărește prin dezvoltarea abilităților de lucru cu persoane vulnerabile, crearea unor persoane resursă la nivelul eparhial.

Cursurile de manager de proiect au fost organizate la Moneasa, în perioada 28 martie 2011 – 30 septembrie 2011.

Demersul este mai vast și a urmărit dezvoltarea competențelor de bază în domeniul generării și implementării de proiecte social-economice și a abilităților în domeniul social pentru 460 membrii din comunitățile parohiale ortodoxe și certificarea acestora ca „Manageri Proiect”, pe cuprinsul eparhiilor partenere în cadrul proiectului.

Proiectul vizează, de asemenea, diversificarea serviciilor de asistență oferită persoanelor vulnerabile, prin înființarea, dezvoltarea și susținerea a unui număr de șase Centre de Incluziune Socială în județele Arad, Alba, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș și Timiș centre ce vor deveni funcționale începând cu 1 ianuarie 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente