Maine, vor debuta lucrarile sinaxei staretilor si staretelor din Arhiepiscopia Iasilor

Sub presedintia IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, la Manastirea Neamt va avea loc maine, de la ora 08.30, sinaxa staretilor si staretelor din Arhiepiscopia Iasilor. Ce teme vor fi discutate in cadrul acestei intruniri ne-a spus parintele arhimandrit Clement Haralam, exarhul manastirilor din Arhiepiscopia Iasilor: ‘Ordinea de zi a acestei sinaxe de anul acesta este, in general, disciplina duhovnicilor din manastiri si schituri. Langa acest punct se vor mai adauga grija staretilor si egumenilor fata de bunurile din manastiri, disciplina monahilor si monahiilor in manastire si in afara manastirii, ajutorarea manastirilor si schiturilor sarace de catre manastirile care sunt cu stare mai buna decat celelalte, pentru ca nu putem vorbi inca de manastiri bogate. Programul de sfintire de biserici si paraclise manastiresti pentru anul care urmeaza, 2006, apoi monografia si pliantele referitoare la manastiri si schituri, istoricul manastirilor si schiturilor in limbi de circulatie internationala, participarea staretilor si a staretelor la sedintele privind activitatea pastorala care se desfasoara in Protopopiatele Arhiepiscopiei Iasilor’.

Tot maine, in cadrul sinaxei staretilor si staretelor din Arhiepiscopia Iasilor, se va lua in discutie stadiul de retrocedare a terenurilor care au apartinut manastirilor si care au fost confiscate de regimul comunist, precum si distribuirea noilor antimise. Amanunte ne-a oferit parintele arhimandrit Clement Haralam: ‘Un alt punct este problema retrocedarii terenurilor agricole si forestiere, pentru ca IPS Mitropolit Daniel vrea sa stie stadiul actual al acestor demersuri si, in ultima instanta, este vorba despre noile antimise care s-au distribuit deja la parohii si care urmeaza a se distribui si la manastiri si schituri, si la ultimul punct se pot discuta diverse probleme care au fost cuprinse in aceasta ordine de zi’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…