Maine, va fi sfintita capela Asezamantului social ‘Patriarhul Justinian Marina’, din Bucuresti

Cu binecuvantarea PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la Asezamantul Social ‘Patriarhul Justinian Marina’ din Bucuresti va avea loc maine slujba de sfintire a capelei acestui asezamant. Capela a fost realizata cu sprijinul PF Parinte Patriarh Teoctist dupa lucrarile de refacere a sediului asezamantului. Despre sfintirea acestei capele ne-a vorbit directorul Asezamantuluiui social ‘Patriarhul Justinian Marina’, parintele Cristian Popa: ‘Incepand cu ora 09.00 are loc slujba de sfintire si Sf. Liturghie la capela asezamantului social ‘Patriarhul Justinian Marina’, din strada Pajure nr. 3-5, Sectorul 1 Bucuresti. Slujba de sfintire va fi savarsita de un sobor de ierarhi si de preoti care au lucrat si au depus efort la acest asezamant si alti preoti invitati, ctitori, contribuitori la aceasta lucrare, cei care, prin eforturile lor, prin contributiile directe sau indirecte au contribuit la realizarea acestei capele’.

Parintele Cristian Popa ne-a spus si cum au inceput lucrarile pentru realizarea capelei Asezamantului social ‘Patriarhul Justinian Marina’: ‘In momentul in care aveau loc lucrarile de restaurare la aceasta constructie s-a gandit includerea unei capele, pentru ca fiind un asezamant bisericesc cu specificul lui s-a gandit si aceasta necesitate a unei capele. Capela se desfasoara pe o suprafata de 40 mp in cadrul asezamantului si a fost realizata prin grija PF Parinte Patriarh Teoctist. Aceste lucrari fiind terminate, a continuat lucrarile la capela pentru ca nu s-au putut termina in acelasi timp cu darea in folosinta a asezamantului. Astazi, aceasta capela este definitivata, este pictata si urmeaza a fi tarnosita’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…