Mâine se desfășoară la Ploiești Conferința pastoral-misionară semestrială

Mâine, la Ploiești are loc cea de-a doua parte a conferințelor pastoral-misionare semestriale de toamnă ale clerului din Arhiepiscopia Bucureștilor, informează „Ziarul Lumina”.

Întrunirea preoților din protoieriile Ploiești, Câmpina, Vălenii de Munte și Urlați și a clerului de caritate din județul Prahova începe la ora 10:00, în Sala Filarmonicii ‘Paul Constantinescu’ din Ploiești și dezbate probleme de pastorație cu privire la Sfintele Taine ale Botezului și Cununiei. Preoții desemnați din protopopiatele participante prezintă referate despre ‘Sfânta Taină a Botezului și Sfânta Taină a Cununiei, la orele de religie și în programele catehetice’, ‘Taina Cununiei și nașterea de prunci, ca dar și binecuvântare a familiei creștine’ și ‘Problema familiilor mixte din punct de vedere interconfesional și interreligios (botezul copiilor în familiile mixte)’.

Conferința semestrială a preoților este precedată de săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în Biserica ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Ploiești.

Comentarii Facebook


Știri recente