Maine moastele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi depuse pe esplanada din fata Catedralei Mitropolitane pentru a fi venerate

Spre deosebire de anii precedenti, cand moastele erau scoase din Catedrala in dimineata zilei de 13 octombrie, in ajunul sarbatorii, anul acesta ele vor fi scoase cu trei zile inainte, pentru a oferi posibilitatea cat mai multor pelerini sa se inchine si pentru a evita aglomeratia in catedrala. Astfel, maine la ora 6.30 va incepe procesiunea solemna de mutare a moastelor, la care va participa si Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Acest moment deschide programul evenimentelor organizate de Mitropolia Moldovei si Bucovinei cu ocazia sarbatorii hramului Cuvioasei Parascheva. Prea Cucernicul Parinte Nicoale Dascalu, ne-a declarat ca in acest an programul este foarte divers, incluzand mai multe evenimente religioase dar si culturale deosebite, precum si programe filantropice.

Tot maine, incepand cu orele 10, va avea loc la Universitatea de Arte ‘George Enescu’ din Iasi sfintirea capelei cu hramul sfantului Mare Mucenic Dimitrie.

Comentarii Facebook


Știri recente