Maine, la orele 07.00, va avea loc ceremonia scoaterii moastelor Sfintei Cuvioase Parascheva pe esplanada din fata Catedralei Mitropolitane din Iasi.

Anul acesta, racla cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva va fi scoasa in procesiune din Catedrala Mitropolitana din Iasi de catre un sobor de preoti si diaconi in frunte cu Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, marti 12 octombrie la orele 07.00 vor fi duse in procesiune pe strazile din centrul Municipiului Iasi, dupa care va fi asezata spre inchinare pe explanada din fata Catedralei Mitropolitane.

In cuvantul de invatatura de la finalul Sfintei Liturghii de ieri din Catedrala Mitropolitana, Prea Cuviosul Parinte Arhimandrit Varlaam Merticariu – Vicar administrativ al Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a facut referire la mometul sosirii Sfintei Cruci si la scoaterea moastelor Sfintei Parascheva pe esplanada din fata Catedralei Mitropolitane din Iasi. In acest sens Prea Cuviosia Sa a spus: ‘Marti, 12 octombrie 2004, la orele 07.00, va avea loc ceremonia scoaterii raclei cu moastele Sfintei Cuvioase Parascheva pe esplanada din fata Catedralei Mitropolitane, unde vor ramane pana vineri, 15 octombrie 2004. Tot marti, la orele 11.30, va avea loc primirea oficiala, pe Aeroportul International din Iasi, a delegatiei Bisericii Ortodoxe din Grecia care vor aduce un fragment din Sfanta Cruce pe care a fost rastignit Domnul nostru Iisus Hristos. Pe data de 13 octombrie a.c. va avea loc Sfanta Liturghie, la care ne vom aduce aminte de Aducerea moastelor Sfantului Apostol Andrei la Iasi, iar joi, 14 octombrie a.c., dupa programul obisnuit, va avea loc oficierea Sfintei Liturghii, la care vor participa multi ierarhi, din tara si din strainatate, si la sfarsitul careia se va citi o parte din Acatistul Sfintei Cuvioase Parascheva.’

Comentarii Facebook


Știri recente